Hängetiketter & Hangtags

Vi är specialiserade på produktion av hängetiketter & hang tags. Vi knyter tråd maskinellt i både små och stora upplagor, med eller utan hålförstärkning av öljett. Hängetiketter är perfekta för märkning eller för att bifoga varuinformation och göra reklam för produkten.
All produktion sker i Sverige!

Läs merIn English

VARUMÄRKESFÖRSTÄRKARE

Varumärkesförstärkande hängetiketter är till för bygga och förstärka imagen för produkten. Ofta påkostade etiketter med specialtrådar och snygga papper.

Exempel
-Kläder
-Presentartiklar
-Neckhangers
-Möbler

PRODUKTINFORMATION

Informerar om produktens användningsområden eller om övrigt sortiment, tillbehör och reservdelar. Det kan vara avgörande information för att kunden ska välja rätt produkt i butiken.

Exempel
-Info om produkten
-Info om övrigt sortiment
-Info om tillbehör och reservdelar

BRUKSANVISNINGAR

Handhavandeanvisningar, skötselanvisningar etc är exempel på nyttiga hängetiketter. Genom att fästa den runt produkten kan du vara säker på att den når användaren!

Exempel
-Monteringsanvisningar
-Handhavandeanvisningar

MÄRKNING

Här finns det massor av användningsområden, vi levererar många olika sorters etiketter till industriföretag, oljeleverantörer, reseföretag mfl. Etiketterna till industrin trycks ofta på material som är riv- och slit-tåliga. Vi knyter även ståltråd maskinellt och kan snabbt få fram stora volymer.

Exempel
-Varningsdekaler
-Uppmärkning av artiklar
-Bagageetiketter
-Nyckeletiketter

Hängetiketterna kan utformas på många sätt; från enkla tvåsidiga märklappar tryckta i en färg, till flersidiga broschyrer tryckta i fyrfärg med bilder. Hålen kan förstärkas med öljett och man kan använda många olika sorters snören och papperskvaliteter.

Användningsområdena är många. Din produkt kanske inte lämpar sig för emballering, eller är den kanske för snygg för att stoppas i en låda? Tags ger möjlighet att bifoga information utan att det krävs ett emballage att stoppa det i. Våra produkter återfinns på allt från sängar till sågar.

Då startkostnaden är relativt låg kan vi arbeta med upplagor från några hundra till hundratusentals exemplar. Vi kan snabbt få fram stora upplagor eftersom produktionen är i Sverige.

Trådar

 

Bomullstråd
Bomullstråd eller fast tråd finns i vit och svart färg som standard men vi kan ta hem andra färger mot pristillägg. Färgen på tråden kan kanske komplettera logofärg eller liknande på er etikett.

Elastisk tråd
Elastiskt tråd kan töjas ut så att den blir dubbla sin längd vilket gör att den är mycket lätt att fästa kring olika detaljer. Tråden är svart eller vit som standard men det finns fler varianter och färger som vi kan ta hem mot pristillägg.

Ståltråd
Vi kan nu även erbjuda hängetiketter med ståltråd! De knyts på maskinell väg i våra egenutvecklade maskiner, det borgar för en jämn hög kvalitet i produktionen. Ståltråden är mycket stark men lätt böjbar för att kunna fästas kring tex olika maskindetaljer mm.

Henklar
Henklar sätter vi inte fast i etiketterna men de kan gärna bifogas vid leverans. De används traditionellt till nyckeletiketter där den träs igenom den öljetterade etiketten och nyckeln så de hänger samman. Vi tycker dock att nyckeletiketter hellre kan levereras med färdigknyten elastisk tråd som faktiskt blir billigare för kunden.

Trådtyper

Material

Till hängetiketter kan man använda mängder av olika papper, allt från ganska tunna släta papper till tjock kartong. Papperet är en viktig detalj som kan förstärka ditt budskap på ett bra sätt.

Plastmaterial
Vi trycker själva på tex Yupo som är en Polypropylenfolie som ej går att riva sönder, den passar bra i smutsiga miljöer eller till etiketter som utsätts för väder och vind.

Vi kan även öljettera och knyta andra plastmaterial men då vill vi få prov från er för att testa i maskinerna.

Format/Storlekar
Vi kan knyta etiketter från 25x40mm till 148x210mm, men stäm alltid av med oss innan eftersom material och en del andra saker påverkar vilket format vi kan knyta.

Öljettering
Öljetter/märlor används som förstärkare så att etiketten blir hållbarare men kan också användas som en snygg detalj. En del etiketter har enbart öljett, men ofta kompletterar man med att vi knyter i bomulls-, elastisk- eller stål- tråd i etiketten eftersom det inte medför så stort kostnadstillägg.

Efterbehandlingar

Falsning

Det finns mängder av varianter på falsade produkter, vår falsmaskin är specialutrustad med en iläggare som klarar extra små format.

Figurstansning

Figurstansade produkter är vanligtvis inga stora problem att knyta. Formen blir roligare och gör att etiketten ”sticker ut”.

Perforering / numrering

Mycket vanligt på Nyckeletiketter och bagagetaggar eller i andra sammanhang där man vill ha en kvittodel.

Hörnrundning / snedskurna hörn

Vi har speciella hörnrundningsmaskiner för dessa moment. Hörnrundning gör att etiketten hänger snyggare på produkten.

Klamring

Klamrade produkter går bra att knyta bara man inte har för tjock klammer i ryggen, de går också utmärkt att öppna när de hänger fast på produkten.

Laminering / lackning

Används för att skydda etiketten från slitage eller bara som en snygg detalj.

Prisexempel / Offertförfrågan

Enkelsidig neckhanger, 4-färg, inkl original, hålas och knytes med bomullstråd.

3,00 kr/st

vid 500 ex upplaga

2,00 kr/st

vid 1000 ex upplaga

1,00 kr/st

vid 5000 ex upplaga

Förfrågan

2 + 1 = ?

Kontakta oss / Beställning av provmapp

Telefon

0278-66 87 60

Adress

Bok & Tryck AB
Lasarettsvägen 26 A
821 31 Bollnäs